Jogging i trappeVi har alle et valg når det gjelder hvordan vi vil ta vare på kroppen vår. Vi har bare denne ene kroppen. Et fortrinn vi har, er at vi i våre dager har utrolig mye kunnskap og mange verktøy som gjør det mulig for oss å ta godt vare på egen kropp. Det handler rett og slett om å ta et valg!

Og i dagens informasjonssamfunn – hvis man er litt bevisst – er det enkelt å finne ut alt du trenger å vite for å ta gode valg som handler om din egen kropp!

Kosthold

Kroppens byggesteiner tilføres gjennom kostholdet, og en kropp som skal fungere optimalt, må få tilført alt den trenger for å kunne holde seg frisk og sterk. Hvis du trener mye, trenger du for eksempel et annet kosthold enn dersom du trener lite. I dag er det også overflod av valgmuligheter innen både kosttilskudd, vegansk mat og vegetarisk mat, noe som gjør at du kan sette sammen et kosthold helt basert på hva du ønsker, hvilke holdninger du har, og hvor aktiv du er.

Trene eller mosjonere

Nyere forskning viser at det viktigste er at du beveger deg minst 30 minutter om dagen for at du skal holde kroppen noenlunde i form. Det er like sunt å gå en tur i raskt tempo som å jogge eller løpe. Men om du vil bygge opp en ekstra god fysisk form, krever det mer av din egen innsats. Og vil du delta i konkurranser der det er avgjørende å være i toppform, må du også balansere kostholdet ditt optimalt. Valg av treningsform og kosthold henger sammen som hånd i hanske.

Helse for fremtiden

Valgene du tar når det gjelder kropp og helse, påvirker deg hele livet. Det finnes uendelig mange sunne treningsalternativer – og dietten kan settes sammen ut fra det du velger. Til syvende og sist er det ditt valg hvordan du vil ta vare på deg selv.